Galapagos Plastic Free

Volg de drijvers!

Het unieke ecosysteem van de Galapagos Eilanden wordt bedreigd door plastic vervuiling. Om schoonmaakacties van de lokale autoriteiten te ondersteunen, ontwikkelen wij een voorspellend model dat bepaalt waar en wanneer er het meest effectief schoongemaakt kan worden door middel van beach clean-ups. We moeten beter begrijpen wat er precies gebeurt met het plastic dichtbij de kustlijnen. Daarom laten we de komende weken GPS-drijvers in zee die op deze pagina live te volgen zijn!

Dit is Inti Keith van het Charles Darwin Foundation die één van de drijvers vast houdt. Elke drijver weegt 517 g en heeft een diameter van ongeveer 20 cm. Ze kunnen hun positie elke 10 minuten opslaan door gebruik te maken van hun GPS en sturen via een satellite al deze gegevens elke 4 uur door. Inti zal de drijvers op verschillende locaties loslaten in het marine reservaat zoals aangegeven op het onderstaande kaartje:


Is de drijver nog steeds in het water? Laat hem dan drijven, maak een foto en stuur deze naar ons! Ligt de drijver op het land? Maak ook dan een foto, laat de drijver liggen en deel deze foto en de locatie van de drijver met ons.
Je kunt de reis van alle drijvers volgen! De onderstaande kaart wordt elke paar uur ververst en laat zien waar de drijvers op dit moment zijn. Welke is jouw favoriet? Deel het op social-media! Je kunt ook de data downloaden en de verschillende paden zelf bestuderen.

 

See full screen